CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Do You Like This Blog?

A Thousand Years – Christina Perri

Sunday, August 22, 2010

Women's Secret - What MEN need to know..


Yoroshiku minna-san...Happy to meet again. This time i just want to lever my secret of a woman. Too often we see or hear stories in the media display beautiful women along with men that do not suits her. She’s also did not embarrassed to closely embraced the arm of men of equal age with his own father. Deep inside my heart sometimes I wonder - wonder why is it not a handsome man or men who is a dream of Malaya became her favourite one? What they really want actually? Lets figure this out..!!


ü They want a man that can make them feel they are the best woman in the world.A woman really wants you to treat them as she is the best woman that ever present in your life. Forget about the last story. Do not tell the story of the past, especially about your old love to her. NEVER. This will really hurt her.



üThey want men who are able to treat them like a princess.A woman really loves a man who is ‘gentleman’ and always put woman in his priority, all such cases; opened her the car door, pulling chair for her to sit and walking beside them.A woman really loves a man who is ‘gentleman’ and always put woman in his priority, all such cases; opened her the car door, pulling chair for her to sit and walking beside them.More - especially if you are able to accompany, to pay and bring the goods - items bought during shopping. she'll be really happy..!!

ü They want men who can protect them and they also feel safe being with you.Women also prefer men who are able to make him feel secure and well protected when she with you. Care and help them when she was in trouble no matter how busy you were. That's what every women really want you guys do for her.


ü Women want men who can be a good listener and can give a fruitful opinion.Many women like to express her feelings to him or just want to talk, but do not want any advice. If they want advice, they would asked you after the completion of talks. No matter how busy you are, make an effort to be 'a good listener, she will surely appreciate. But beware , if you want to give her advice or recommendations, give a brief one without coercion because women do not like the men who love babbling.


ü Women like men who have the nature of 'sense of humour.Women like men who can make them feel relaxed, always laughing and happy. Not the man who always showed the sour face or that makes them get bored. But do not make stupid jokes are boring. 'Be a real joker but not a clown.


ü Women want men who are confident, have ambitions and plans.Be yourself and be realistic. Do not say yes to unreal things and denying the obvious things just to take her heart. Women sometimes deliberately want to infer the level of confidence. They are also easily attracted to the men who have clear dreams and the future life planning. Not only just surrendered to fate without any effort.

ü Women want men who are sensitive and loyal to them.Sensitivity here means sensitive to her feelings and emotions. Willing to share their feelings and care for her. Women really appreciate if you value them not just as a couple, but also as a woman. Do not cheat and always being honest to her because once you cheat her, a thousand times she will remember and it’s hard for them to restore the confidence to you again.


ü Women want a man not just a lover, a husband, but also a friend.Share any sense, happy and hard time with her. Also show your concern. Be a friend, lover and husband of her best. With this, she won’t find someone else.


ü Women want love and affections.Abundant wealth and prosperity poured sometimes cannot buy the hearts of women if she is always left alone. There’s no use living in the golden cage where the heart is empty without love, and affection. A woman sometime willing to go through so many obstacles just for their love.





Apa Yang LELAKI perlu tahu tentang WANITA..!!

Salam sayang buat semua...for this time entry,i just wanna share some general yet not many of us especially the guys out there ever notice about this. Semua ni pasal perlakuan atau sifat2 wanita yang perlu kaum lelaki tahu. Yea lah, kadang2 ada jew yang bertanya or cakap kat tiha yang diorang ni x faham dengan perempuan. Well,untuk tu, cube lah bace post ni dulu. Moga2 korang yang bergelar lelaki tu lebih paham laa tentang wanita. Especially buat yang tengah bercinta tu. Elok sangat lah bace entry ni. Moga2 lepas ni korang lebih laa memahami aweks korang tu yerk. Renung2kan..


* SENSITIF : kaum perempuan ni memang x dinafikan kaum yang sensitive lagi2 bile tengah bercinta laa kan. Tetapi sifat sensitive yang ade kat kaum hawa ni bukanlah bermakna diorang suke merajuk,tapi hanya sekadar nak bermanja tak pun hanya nak dapatkan perhatian dari buah hati mereka jew. Bukab saje2 nak mengada-ngada

* Cerewet : yang ni pulak bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang kala Cuma ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala. Tak kan laa asyik perempuan je yang ikut kata lelaki. Tak adil laa kan..


* Halus : Kaum Hawa ni boleh diibaratkan seperti sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita mungkin dapat memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, tetapi biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran hidupnya. Tapi ini bukanlah beerti DENDAM. Hanya sekadar peringatan jew.


* Ikhlas : Yang ni memang aku nak tekankn sikit..kalau korang sume nak tahu,keikhlasan seorang wanita tak perlu diragui. Wanita pada dasarnya kebanyakan dari mereka sangat ikhlas dengan hati dan perasaan mereka. So,jangan lah nak ragu2 tak tentu pasal.


* Korban :Wanita juga sebenarnya seorang yang sangat tabah. Sejak dari zaman rasul-rasul terdahulu lagi pun kita dah banyak dengar cerita tentang ketabahan wanita. Bukanlah nak membangga diri,tapi inilah kenyataannya. WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.


* Prihatin : Wanita ni jugak,selain sangat tabah, mereka sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam. Ini menunjukkan wanita sangat prihatin terhadap apa saja yang berlaku disekelilingnya, terutama sekali yang melibatkan kehidupan peribadi mereka.


* Manja : Ok,seperti yang kita dapat lihat hari ini, dah ramai wanita yang berjaya dalam hidup mereka dengan cara mereka sendiri. Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum, iaitu shabat-sahabat mereka.


* Ego : yang ni aku suka sangat. Yea lah,kaum lelaki sekarang, ego tinggi sangat. Alih-alih mereka jugak yang rugi. Kalau korang sume nak tau ada kaum WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sampai sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai. Murni kan sifat ni? Lelaki sekarang, susah kot nak cari yang sanggup merendahkan ego mereka,even untuk awek diorang sendiri.


* Cinta : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus. Sekali mereka dah jatuh cinta, amat lah susah untuk mereka melupakan saat itu. Lebih-lebih lagi cinta pertama. Walaupun cinta pertama mereka tu bukanlah yang kekal sampai ke akhir hayat.


* Seks : Seks bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. Walaupun dikurniakan NAFSU yang banyak dan namun ia tidak bermakna mereka hanya tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkann ya. So, buat kaum Adam, anda diciptakan sebagai pembimbing buat kaum Hawa, jadi bimbing lah mereka ke jalan-Nya. Agar bahagia hidup dunia,akhirat.

Thursday, August 19, 2010

Bibir Aset Istimewa Wanita




Hello gurls..~~!!(guys..??)hmm..boeh laa kot..hehe..bukan ape..it just entry tiha kali ni more towards girls laa kan. Tu yang greet girls je..hehe.whatever laa..

So, this time i wanna talk a bit about lips.. yaa..the special asset to the girls a.k.a women also can. As we all know, lips are one of the precious asset for every women in earth. So,it is very important for us, to sometimes take a little more attention to make sure that our lips always in the best condition; pretty and fresh. Apart from that, always make sure that u girls put some suitable make-up on your lips.Hello gurls..~~!!(guys..??)hmm..boeh laa kot..hehe..bukan ape..it just entry tiha kali ni more towards girls laa kan. Tu yang greet girls je..hehe.whatever laa..

So, this time i wanna talk a bit about lips.. yaa..the special asset to the girls a.k.a women also can. As we all know, lips are one of the precious asset for every women in earth. So,it is very important for us, to sometimes take a little more attention to make sure that our lips always in the best condition; pretty and fresh. Apart from that, always make sure that u girls put some suitable make-up on your lips. here's some tips to make your lips even prettier...


1)BERSIHKAN BIBIR SEBELUM TIDUR

lebih kurang macam muka laa jugak korang kena jaga bibir korang ni. yea lah,kalau setakat muka jew licin,tapi bibir pucat laa,mengelupas laa, ape orang kata nanti?paling tak pun ramai yag tanya,korang sakit ke??haa..x ke kesian tu. so,bagi bibir ni,korang kena laa juga bersihkan agar bebas dari solekan, gincu2 yang dok bertempek jew dari pagi lagi tu. coz why,sebab mase korang tidur lah mase bibir berehat & jugak dapat rawatan sikit b4 jadi segar balik. sebab esok nye korang nak guna lagi kan bibir tu; makan,sembang,semua pun nak pakai bibir. so,pandai2 lah yea korang jaga.


2) SAPUKAN PELEMBAP BIBIR TANPA WARNA SEBELUM TIDUR

haa..yang ni plak mase nak tidur malam tu. lepas dah bersih mulut & bibir korang dari sisa-sisa makanan tu semua,pakai lah sikit pelembap tanpa warna. bukan ape, sebab masa kita tidur ,bibir x banyak bergerak (kalau bergerak tu mase korang mengigau laa kot..haha)mase ni jugak laa bibir x bersentuhan dengan makanan, so,pada masa ni laa bibir kita akan dapat menyerap lembapan dari pelembap yang korang pakai tu tadi secara optimum.


3) JAGA KEBERSIHAN GIGI & MULUT

yang ni memang korang kena buat ngan serius. yea lah,kalo bibir cantik gilerr macam delima merekah2 pon,tapi nafas berbau...aduh..!!hancus..xde guy yang berani masuk dekat laa..buat malu jew. kalau korang nak taw,bakteria yang ade menempel kat gigi korang tu boleh merebak ke bibir melalui air liur. andai kata laa bibir korang luka mase tu,haa bakteria tu siap boleh masuk dalam kulit bibir korang lagi taw..bahaya kot..awas...!!jage betul2 kalo korang xnak pape jadi kat asset korang tu.


4) HINDARI KEBIASAAN MENJILAT BIBIR

yang ni lagi satu masalah. bukan laa semua orang ada masalah ni. certain jew laa..masalahnya ade gulrs yang suka sangat jilat bibir diorang (sbb bibir dah kering or mungkin merekah).diorang jilat tu just nak pastikan bibir x kering jew,tapai tabiat ni memang laa sangat x elok diamalkan. sebab,air liur kita ni sebenarnya kalo korang sume nak taw ade mengandungi enzim pencernaan atau dalam english nyer digestion enzym ynag mana berisiko untuk merosakkan lapisan bibir korang and bukan tu jew. enzim tu jugak boleh buatkan bibir korang semakin kering.ishkk..kan x elok tu,nak bibir basah tapi dah buat cmtu bibir makin kering plak..naya..~


5) MINUM AIR YANG CUKUP

yang ni korang dah biasa buat laa kan.dari sekolah rendah lagi cikgu dah ajar.Minum air biar cukup.minum air dengan kuantiti yang cukup ni bukan shaja dapat mengelakkan bibir korang dari jadi kering jew, malah juga baik untuk kesihatan.hehe~ so,kirenyer dah dapat benefit 2 in 1 ni.kan elok tu..


6)HINDARI CUACA YANG EKSTREM

suhu or kelembapan udara yang rendah sangat boleh buatkan bibir korang jadi kering, hitam dan mengelupas.yang ni mostly berlaku kat gurls yang kerja kat pejabat-pejabat laa kan,dari pukul 8 sampai 5 petang asyik dok dalam air-cond jew.mane laa bibir tak kering. dan jugak buat yang kena out station kt tempat yang suhu ekstrem2 ni,pastikan korang pakai pelembap bibir yang agak pekat pada bibir. then cover2 laa sikit bibir korang tu dengan sapu tangan or skarf.




Wednesday, August 18, 2010

~DO & DON'T IN DIET~


Haa....untuk enty kali ni...tiha nk ckp cket pasal diet..hehe~

Bukan laa nk cakap yang tiha ni mmg pro dalam bab diet2 ni..tiha tak diet pon kot...

Dulu2 jew tiha p’nah diet...sekarang tak sangat kot..just amalkan diet yg seimbang..hahaha..(sah tipu...tiha tak makan sayur pon..allergic..!!)

Pape jew lah..yang penting nak kongsi tips cket..buat sape2 yg nak diet tu,bleh lah amalkan tips ni..insyaAllah.berhasil..kalo btul2 mau buat..

Ok..mostly dari kita laa kan bile diet jew mesti lupa ape yg patut dan tak patut dilakukan.kiet kena ingat,diet ni bukanlah kite just tahan diri dari makan semata-mata..macam ade sesetengah orang tu,nak diet punye pasal sampai sanggup tak makan nasi langsung.alih-alih,du=ia jugak yang merana.kena gastric laa..macam-macam lagi lah...ade jugak yang cakap,diet ni kena tahan diri dari makan makanan berlemak je..itu pun salah punye tips ni..memang laa,untuk diet kena elakkan makan makanan yang berlemak,tapi bukanlah hanya sekadar diet tak makan makanan macam tu saje. Ade lagi perkara lain yang perlu korang amek berat supaya diet yang kita buat ni bukanlah sekadar untuk menguruskan badan jew,tapi jugak untuk menjaga kesihatan diri dan terus bertenaga..

So,ape lagi..jom usher tips yang perlu dan tak perlu korang buat yea..enjoy..~~

LAKUKAN

· OLAHRAGA

Lakukan olahraga paling minimum pun kire 30 minit laa setiap hari.. kalo taka de mase nak pergi gym or berjogging,korang bleh jew buat olahraga tu kat rumah. Bagi pelajar universiti plak boleh laa buat kt kampus masing2 yea. Olahraga ni tak semestinya kena buat yang berat2..yang simple2 pun cukup.. naik turun tangga hostel tu pun dah kire bersenam dah.. berpeluh kot..cube try naik turun tangga 5x..hehe..konpem b’peluh..

· MAKAN IKUT WAKTU

Diet ni pulak bukanlah beerti tak makan langsung. Pakar pemakanan pun ade cakap,kite ni kena makan makanan ringan sekitar 5 hingga 7 kali sehari bagi membantu maningkatkan metabolisme dan membuat kite rase kenyang dalam waktu yang sama. Makanan ringan yang beliau maksud kan tu bukanlah makan Twisties, Pringles dan sume2 lah adik-beradik dye tu. Kalau korang makan yang tu,sah xkan kurus lah. Makin gemok ade laa. Maksud beliau juat makan makanan yang x heavy sangat laa,tapi kerap,supaya metabolisme dalam badan kite ni sentiasa berfungsi..

· AJAK ORANG TERDEKAT BERSAMA

Libatkan oarng terdekat dengan kamu. Misalnya,ajak laa pakwe korang kew,makwe korang ke makan makanan yang sihat-sihat sikit. Ini tak ,tiap kali dating jew makan McD. Tiap kali dating jew makan KFC,Pizza laa..macam-macam lagi lah. Ajak makan kt restoren makanan organic kew.(wah,,konpem tiha xmo ajak pakwe tiha makan kt restoren tu.buat malu jew nanti kalau tiha muntah..hahaha).pndai2 korang laa yea nak makan kat mana. Yang penting menu sihat. Bila dahj ade buah hati yang menyokong ni, diet pon rase makin senang yea..??haha~

· MAKANAN YANG SIHAT

Walaupun dalam diet tu,kite kena laa makan makanan yang berkhasiat. Kalau boleh elakkan makan makanan yang sudah diproses. Maksud nyer yang segera laa. Sebaliknya pilih laa makanan yang segar seperti buah-buahan,sayuran,gandum dan ikan. Pastu,jangan lupa pulak minum air. Paling kurang pun minum 2 liter air setiap hari.

· SENTIASA LEBIH KREATIF

Ramai gadis kat luar sana tu anggap diet ni susah,leceh lah. Macam2 lagi. Yea lah. Mane tak nye,menu sihat kan,mesti laa banyak yang tak sedap..Sebenarnya tak pun.kalau korang kreatif, boleh jew nak dapatkan menu sihat dan sedap kat mane2 restoren. Yang ni korang kena laa rajin2 kan diri nak menacrinyer yea.hehe~paling tak pun,korang bleh jew mixed menu diet tu dengan menu favourite korang. Kan senang jew tu.


HINDARI

· MENINGGALKAN TERUS MAKANAN KESUKAAN

yang ni memang korang tak boleh buat. Bukan apa, makin korang nak tinggalkan makanan fav korang tu, makin kuat korang rasa nak makan makanan tu. Sepatutnya, korang jangan laa tinggalkan terus makanan tu. Paling tak pun sekali-sekala apa laa salah nya nak manjakan diri seminggu sekali ke makan fav food korang tu. Ok jew,asalkan tak obsess sangat dan masih under kontrol laa. Kalau yak kontrol sangat t,hancur laa plak diet korang.

· MENYERAH DAN MENGALAH

Yang ni parah. Untuk nak pastikan diet korang betul2 berhasil, jangan pernah biarkan orang lain rosakkan rancangan diet korang. Kalau korang ni jenis yang mudah terpengaruh, there you go. Hancus..! kalau teringin sangat pun nak keluar makan jugak dengan kawan2 korang tu, pandai2 lah kontrol makan yea. Pilih laa makanan yang masih lagi bawah menu diet korang.


· STRESS

Ni lagi satu masalah bila nak diet. Kok yea pon nak jaga badan, jangan laa sampai stress plak. Ni tak, bila dah serius sangat nak diet tu,ade yang sampai tension2. Orang tegur sikit pon x boleh. Bagi kategori ni,kalau laa korang dah pun makan ikut menu sihat 90%, jadi untuk yang lagi 10% tu tak ada salah nya korang nak makan best2 sikit. Bukan selalu pun kan..

· DIET YANG TERLALU KETAT

Diet ni kite kena laa tahu batasannya jugak. Bukan main diet jew sesedap rasa. Kalau tubuh korang tu dah langsing sangat, warna kulit pun dah pucat, kuku pun rapuh jew macam nak gugur. Haa..tu tandanya diet korang dah lari dari lanadasan yang betul dah tu. Parah dah. So bila dah jadi macam tu,korang better stop laa diet tu. Nanti tak pasal2 plak korang jatuh sakit.

· DIET ALA ME SEGERA

Maksud diet ala mi segera ni kiranya korang diet ni kira nak cepat jew nampak hasilnya. Sampai ade yang sanggup ambil pil kurus tanpa tahu kesan sampingan ubat tersebut. Atau dengan kata lain,korang makan pil nak tahan nafsu makan. Ingat,JANGAN sesekali buat macam ni. Lebih baik korang kawal sendiri nafsu makan tu daripada nak bergantung kat pil pelangsing yang belum tentu hasilnya memuaskan hati korang.

7 Perkara yang LELAKI harapkan SI GADIS tahu...!!!


Sedari hakikat ini, golongan gadis mudah menjadi mellow bila seseorang lelaki mendampinginya. Apatah lagi melayannya dengan mesra. TETAPI,tidak semestinya lelaki itu telah jatuh cinta kepadanya. Mungkin atas dasar persahabatan ,tetapi si gadis sering kali tersalah anggap. Opps..!! Malunya...~~So GIRLS!!This is the thing you should know..!!


i. KERAP MENGHUBUNGI BUKAN TANDA

JATUH CINTA

Q : “Tolong katakan,adakah saya kerap menghubungi seseorang gadis,ini bermakna saya ingin menjadikannya sebagai kekasih?”

Kesimpulan :Okay girls..itu antara kenyataan yang perlu di ambil peduli. Lelaki ada kalanya menghubungi hanya untuk bertukar-tukar pendapat,cerita,bertanya khabar atau mengisi masa terluang. Kerap menghubungi bukan beerti jatuh cinta. Sila jangan cepat perasan okay..!!Kalau mahukan kepastian,jangan segan-silu untuk bertanya dari terus berteka-teki..

ii. LEBIH CANTIK TANPA MAKE-UP!

Q : “Kenapa girls suka sangat tempek muka dia orang dengan macam-macam warna yang selalu buat diorang nampak pelik?”

Kesimpulan : Sedari hakikat ini,dengan solekan yang tebal di wajah,seseorang gadis itu kurang menampakkan keaslian dari segi kecantikan. Adakalanya ia Nampak fake! Oh,tidak..!!ini bukan yang diingini oleh seseorang lelaki kerana mereka lebih mudah tertarik dengan kecantikan semulajadi. Jadi,wahai gadis sekalian,hendak bersolek tu boleh,tapi biarlah berpada-pada. Mengekalkan keaslian wajah itu lebih utama. Serlahkan budi bicara dan sikap yang boleh dipuji serta menarik perhatian.

iii. TEGEDIK-GEDIK??? EXCUSE ME!!

Q : “Adakah tergedik-gedik dan over acting itu memang sikap semula jadi seseorang gadis?”

Kesimpulan : Lelaki paling tak suka dengan gadis bersikap sebegini. Sungguh menjelikkan! Tidak dinafikan gadis dalam usia remaja cukup gemarkan perhatian. Tetapi tolong jangan meraih perhatian dengan cara sebegini. Ada banyak cara lain untuk menarik perhatian lelaki. Antaranya tampil dengan pakaian yang menarik dan paling utama, sila serlahkan keanggunan yang perlu ada pada diri seorang gadis.

iv. TERLALU RISAU

TENTANG FIZIKAL

Q : “Rambut serba tak kena pun boleh moody, perut nampak buncitlah, paha nampak besarlah...macam-macam nak komplen..! Perempuan memang begitukah?”

Kesimpulan : Terimalah kenyataan bahawasanya bentuk fizikal sudah sedemikian rupa! Andai tak puas hati,lakukan perubahan. Lelaki cukup pantang mendengar rungutan dan bebelan tersebut yang dirasakannya umpama radio buruk!

v. BANGGA BERCERITA SOAL ‘ASET’

Q : Ada kawan perempuan yang tidak segan silu bercerita tentang saiz breast mereka. Perlukah bercerita soal ini di hadapan lelaki?”

Kesimpulan : Sikap penuh keterbukaan ini bukan membenarkan semua perkara wajar diceritakan. Kalau bab-bab ‘aset’ ini,nak bercerita sekalipun biarlah dengan kawan perempuan sahaja. Tak perlu dikongsi dengan kawan lelaki. Sebagai seorang gadis,perlu ada sikap malu terutamanya dalam hal-hal yang sedemikian.

vi. TERLALU SEKSI???

ISSHKK.....

Q : Girls ni memang suka show-off dengan berpakaian seksi ke? Berlumba-lumba nak tayang aset pulak.”

Kesimpulan : Memang betul..kalau terlalu seksi atau bergaya sebegitu yang tak kena dengan tempat,memang sahih nampak seperti perempuan murahan! Elakkan perkara sedemikian kerana setiap wanita perlu menjaga maruah masing-masing. Bila berpakaian seksi ini juga boleh mengundang perkara-perkara yang tidak elok seperti kes rogol. Tidak salah mahu bergaya, asalkan jangan keterlaluan.

vii. KEBANYAKAN LELAKI MENCARI GADIS

YANG BOLEH

DIJADIKAN PASANGAN

Q : “Bagaimanakah hendak mencari gadis yang benar-benar memenuhi impian?”

Kesimpulan : Ada lelaki yang bertukar-tukar pasangan untuk mencari keserasian. Jika gadis yang sedang didampingi tidak sesuai dengannya, dia boleh bertukar kepada calon yang lain. Ini perkara yang logik yang perlu diterima oleh golongan wanita. Bukan paras rupa semata-mata, apa yang penting ialah hati budi dan akal fikiran calon yang didampingi.

FaceBlog


~Dolly~